I Trobada valenciana de blogs educatius

Jordi Marti(xarxatic.com) proposa la I torsada valenciana de blogs educatius.

I diu:

«No cal anar fins a Finlàndia per trobar-nos excel·lents professionals. És mirar al costat quan entrem a qualsevol de les sales de professors de la Comunitat Valenciana i, trobar-nos a centenars de docents que no tenen res que envejar als de cap país. Sí, la Comunitat és una terra de platja, muntanya, sol, olives, taronges i orxata però, alhora, és un dels llocs on l’educació, tanmateix els resultats en proves externes, pot millorar a passos de gegant gràcies al bons treballadors que, dia rere dia, es deixen la pell en les aules.

Però queda molt per fer. Queda molt per visibilitzar la tasca d’aquests grans professionals. Una visibilització que no consisteix en muntar actes massius on persones allunyades de l’aula venen a parlar. Seria més útil un lloc on trobar-se, analitzar les potencialitats d’una eina educativa i de difusió -com pot ser un blog- i, treballar per un futur millor per als nostres alumnes. Un canvi i millora que ha de venir des dels docents d’aula amb l’ajuda de pares i resta de la comunitat educativa. Un canvi necessari que es mereix la societat valenciana.

Per això… per què no establir una Trobada per, no només mostrar què s’està fent o publicant, i més aviat per reconèixer la feixuga tasca en el manteniment d’espais de comunicació digitals i poder analitzar entre companys què volem i com volem fer-ho? Per què no aprofitar-nos de les possibilitats que se’ns ofereix en un context polític convuls on les iniciatives, que fins ara havien quedat relegades a caríssims espectacles educatius de dubtosa necessitat i utilitat? Per què no comptar amb l’experiència dels docents, de les associacions que actualment existeixen en la Comunitat i la sensibilitat, que sembla que s’està tenint pel col·lectiu (molt millorable encara), per a trobar-nos i parlar del que ens preocupa? I què millor que fer-ho articulant aquesta trobada de treball al voltant d’una eina com són els blogs educatius? «

trobada_val_be

He creat una pàgina en Facebook on poder debatre al voltant de l’organització d’això que he intentat descriure en les línies anteriors. Una pàgina on debatre de forma horitzontal al voltant de com i què fer perquè, l’únic que tinc clar és que, més enllà de la necessitat de fer-ho, existeix la necessitat de fer-ho entre tots.

No tinc clar a hores d’ara si això serà un fracàs o un èxit. Si és un fracàs, com a mínim, que no sigui perquè no ho hem intentat.

Ho intentem?

Bona nit,

Pina

(227 Posts)

José Aurelio Pina Romero, Licenciado en Ciencias y Técnicas Estadística por la Universidad Miguel Hernández de Elche. Ejerce como profesor de Matemáticas en el IES Bahía de Babel. Es amante de las nuevas tecnologías y metodologías educativas, y en su tiempo libre le gusta practicar deporte y viajar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *